Prinsekronen som ikke ville ryddes...

Det var en gang en prinsekrone som ikke ville ryddes på plass i skapet sitt. Eieren til denne kronen var en liten prins som var 8 år og 364 dager gammel.

Kongen til denne prinsen hadde lært sin prins at alle tingene han eide måtte han passe godt på og legge tilbake på plass. Ellers kunne andre barn ta tingene hans å låne disse med seg hjem eller de to små lillesøster prinsessene som bodde i samme slott kunne finne på å ødelegge den kjære eiendelen til prinsen. En dag da kongen fant kronen tilhørende denne flott lille prinsen bestemte han seg for å se hvor mye lærdom prinsen hadde fått med seg. Kronen ble en mandags ettermiddag lagt i trappen hvor prinsen måtte stege over den for å komme opp til rommet sitt som lå høyt oppe i kongetårnet. Da prinsen lå og sov i sin himmelseng denne mandagen og drømte søtt slik små prinser gjør, lå kronen fortsatt i trappen. Kongen ville ikke gi opp prinsen, som en dag skulle bli konge, så lett så han tenkte å gi prinsen  en sjanse til. Neste dag la kongen kronen midt i døråpningen som prinsen måtte gå igjennom for å komme inn i gangen så videre inn på sitt prinserom. Men når prinsen lå så søt i sengen sin denne dagen også slik små prinser alltid gjør når de sover lå kronen fremdeles på samme plass.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kongen som alltid beskyttet sin prins tenkte at kronen lå så langt der nede på toppen av gulvet, så det var ikke rart at kronen ikke ble ryddet. En prins kan jo ikke rydde noe han ikke ser. Så neste dag la kongen kronen inntil døren slik at når prinsen skulle inn for å lege seg så ville kronen ramle ned når døren ikke lengre gav den støtte. Men heller ikke denne kvelden så den lille prinsen kronen sin på vei inn på rommet.

Kongen var en tålmodig mann og ville gi prinsen en ny sjanse. Denne gangen la han kronen på dolokket på prinsens toalett som prinsen brukte hver morgen for å tømme den lille prinseblæra si før han kledde på seg de nydeligste klærne for å ta fatt på en ny dag. 

Da kongen kom hjem fra alle sine viktige kongemøter den dagen så han kronen ligge slengt på baderoms gulvet. Om prinsen virkelig var sønn av sin far så forstod kongen godt at kronen ikke ble ryddet. For hvem er vel virkelig våken før langt ut på formiddagen en sen onsdag i desember hvor dagslyset er kortere enn en kjøretur mellom Oslo og Trondheim.


Kongen  som var særdeles glad i denne lille artige prinsen bestemte seg for å henge kronen på dørhåndtaket til prinserommet senere denne onsdagen i desember. Nå trengte jo prinsen  ikke se kronen engang. Han ville nok kjenne kronen når han åpnet døren sin for å legge seg fint og drømme søte prinsedrømmer om sin fremtidige prinsesse.

Når Kongen skulle gi prinsen en god nattaklem den kvelden måtte han gå forbi en prinsedør som hadde blitt pyntet med en krone på dørhåndtaket.                                  

       
Kongen spurte sin vakre prins: Hva har jeg lært deg om ting som ligger i trappen. Jo,det skal jeg fortelle deg min far. Alt som ligger i trappen er ting som skal tas med opp og legges fint på plass. Kongen var glad for at prinsen hadde lært hva faren hadde fortalt ham. Så det må være øynene til prinsen som selekterer ut det den vil se på samme måte som det er med ørene til denne vakre søte prinsegutten. Kanskje det hjelper når prinsen blir 9 år tenkte kongen.

Og kronen, om den ikke har ramlet ned fra dørhåndtaket henger den på døren den dag i dag.

Denne kongen er en storsinnet konge som lar alle som vil legge inn en kommentar gjøre dette. Hjerterom har han også og det er plass til mange følgere i slottet hans. Og jo flere følgere jo bredere smiler kongen hver eneste dag.

#blogg #familie #pappablogg #barn #prins #konge #oppdragelse #sønn #pappa #pappah #rydde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pappa H

Pappa H

35, Lillesand

En aktiv pappa til tre barn på 2, 5 og 9. Her i huset går det i 100 hele tiden. Et døgn har for få timer og en uke for få dager.

Kategorier

Arkiv

hits